Ajaveeb ABC

Ei hakka lahkama põhjuseid miks blogitakse, vaid vaatame hoopis, kuidas seda tehakse. Seletame lahti ja näitame mida üks ajaveeb endas sisaldab.

Monday, April 03, 2006

Mis asi on podcast?


Podcasting (sõnast broadcasting – ringhääling ) võimaldab arvutis jooksval programmil märgata interneti lehekülgedele lisandunud raadiosaateid ja muusikafaile ning neid sarnaselt meililugemisprogrammile automaatselt kasutaja arvutisse või MP3-mängijasse laadida. Podcasting põhineb laialtlevinud RSS standardil.

Mõnus on tõmmata kesköine raadiosaade MP3-mängijasse ja siis kasvõi hommikul autos kuulata.

Tahan ka!

Kõige lihtsam on kasutada sellist vabavara nagu Juice! mille saad siit http://juicereceiver.sourceforge.net/

Värkseima versiooni Win, Mac ja Linux jaoks leiab Juice projekti kodulehelt Sourceforge's klikkides sobiliku operatsioonisüsteemi logole. Juice on GPL-litsentsiga vaba tarkvara, seda võib julgelt kasutada nii kodu- kui tööarvutis ilma sentigi maksmata.

Saateid tellida saab mitut moodi, tõenäoliselt levinuim viis on see, et leiad sind huvitava saate veebilehelt lingi nende podcastile (vahel tekstilink, vahel oranzh nupp kirjaga RSS, XML või POD)

Näiteks Tehnokrati raadiosaateid saab tellida kui iPodder´isse lisada järgmine link http://podcast.kolhoos.ee/podcastrss?podcast=tehnokratt&format=mp3

Podcasti tekitamiseks vajalik varustus: arvuti, mikrofon, soft millega heli salvestada, veebileht (RSS toega) kuhu välja panna.

Kuula!
itconversations.com – minu isiklik lemmik, kust saab IT teemalisi raadiosaateid ning skype vestlusi otse Silicon Valleyst

• Uusi podcaste leiab saitidelt ipodder.org ja podcastalley.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home